Uitstapjes met kinderen

Uitstapjes met kinderen

Eindelijk, we hebben vakantie of onverwachts één dagje vrij! Uiteraard willen we genieten van deze dagen en erop uit trekken. Ruil de luie bank in voor één dagje of meerdere dagen Noord-Holland te beleven. Maar waar in Noord Holland ga je naartoe en hoe ga je dit plannen? Zeker als er kinderen bij komen kijken, is het verstandig iets vooruit te plannen. Het is de bedoeling dat het voor iedereen een leuke daguitstap of vakantie wordt en dat er geen tijd is voor frustraties en ergernissen. Daarom vind je hier op NH Uitagenda de leukste tips om uitstapjes te plannen met kinderen!

Wees voorbereid

De belangrijkste stap is om te kiezen waar je naartoe wilt gaan in Noord-Holland. Bekijk hiervoor de informatie over wat er te doen is in Noord-Holland. Vraag jezelf af: wat wil je juist zien of doen, wat moet er in de buurt zijn, is de vakantieplek of bestemming geschikt voor kinderen? Belangrijk is dat iedereen het naar zijn zin heeft, zorg dat je hiervoor goed voorbereid bent, hiermee vermijd je teleurstellingen. Heb je een bepaalde plek in je hoofd, vertel dan aan je kinderen wat er te gebeuren staat. Stel dat je naar het buitenland gaat of voor de eerste keer vliegt, dan is het belangrijk voor kinderen dat ze dit weten.

Afleiding helpt

Wanneer je met je kinderen een lange tijd in de auto zit of een lange tijd in het vliegtuig moet zitten, is het van belang dat kinderen voldoende afleiding hebben. Een reis kan voor kinderen langer duren, omdat ze vaak nog geen tijdsbesef hebben. Denk bijvoorbeeld aan een reisspelletje, een tablet of boek voor onderweg. Een goede tip is om een klein cadeautje te geven aan de kinderen tijdens de reis. Zo zijn ze de rest van de reistijd in de ban van hun nieuwe spelletje en zijn er geen frustraties.

Raak ze niet kwijt!
Je kinderen kwijt geraken tijdens een uitstap is het ergste wat je kan overkomen op vakantie. Wees daarom voorbereid als je in een grotere groep mensen moet vertoeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een armbadje met je telefoonnummer erop of koop een armbandje met gps die je kan koppelen aan je telefoon. Gebeurt het dat toch dat je je kind even uit het oog verliest, kan je hem of haar altijd terug vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *