Uitagenda

Wat te doen in Noord-Holland?

In dagje erop uit naar Noord-Holland? Wat is er allemaal te beleven? Teveel om op te noemen. Pak de mountainbike, ga lekker uitwaaien op een van de prachtige stranden, bezoek een stukje cultureel erfgoed of geniet van een lekkere haring op de markt. Ga je een dagje uit met je kinderen, vriend, vriendin, opa of oma? We hebben veel verschillende uitjes die voor iedereen leuk is. Hieronder zijn een aantal mogelijkheden uitgelicht:

Amsterdam heeft ontelbaar veel dingen te doen wat varieert in oude gebouwen, musea, uitgaansgelegenheden en festivals. De stad heeft heel veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het Van Gogh Museum, het Vondelpark en het Paleis op de Dam. Door de grachten zijn de straten verbonden met bruggen. De meest bekende pleinen in Amsterdam zijn het Museumplein, Leidseplein en het Rembrandtplein.

De grootste Waddeneiland van Nederland is Texel. Het eiland is ongeveer twintig kilometer lang en acht kilometer breed. Het eiland heeft veel duinen, bossen en graslanden. Ook Texel heeft veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de Ruïnes van Forten bij Oudeschild, de zeehondenopvang bij De Kroog en het Luchtvaart en Oorlogsmuseum.

Zandvoort is één van de badplaatsen in Noord-Holland. Hier komen jaarlijks veel toeristen op af om even lekker van de zon en zee te genieten. Shoppen is hier ook goed te doen. In het Zandvoorts Museum is de geschiedenis van Zandvoort terug te vinden.

“Neem de tijd om leuke dingen te doen die je gelukkig maken!”


Verschillende uitjes in Noord-Holland

Er zijn heel veel verschillende leuke uitjes in Noord-Holland. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan de markthal in Rotterdam. De overdekte markthal heeft vele verschillende restaurant en marktramen. De appartementen zijn in hoefijzervorm over de versmarkt gemaakt. Onder de markthal bevindt zich een supermarkt en een vierlaagse parkeergarage. Wie een bezoekje brengt aan de markthal en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ van Arno Coenen en Iris Roskam. Benieuwd naar meer uitjes in Noord-Holland? Lees één van onze blogs én bekijk de foto’s hieronder: