Geniet van de Amsterdamse architectuur vanaf het water

Geniet van de Amsterdamse architectuur vanaf het water

Ben jij een echte architectuur junkie? Dan is deze vaarroute echt iets voor jou. Huur een sloep in Amsterdam en verken de stad vanuit een ander perspectief. Waar vaar je allemaal langs met je gehuurde sloep? Lees deze blog en laat je inspireren voor een perfect dagje uit in Amsterdam.

Lijkt het je leuk om de mooie en heel verschillende architectuur van Amsterdam te bewonderen vanaf het water? Met deze vaarroute vaar je letterlijk langs alle architectonische hoogstandje van Amsterdam. Het interessante aan deze route is, die gedeelte over het IJ gaat, dat je langs zoveel verschillende bouwstijlen vaart. Denk onder andere aan bouwwerken uit de zeventiende eeuw, de Amsterdamse School en moderne architectuur. Tijdens deze boottocht komt de veelzijdigheid van de Amsterdamse architectuur naar voren. 

Huur een sloep bij Eco Boats en ontdek de mooiste gebouwen

Bij Ecoboats ben je eigen kapitein! Huur een sloep met vrienden of familie en geniet samen van een heerlijk dagje op het water. Als je een boot gereserveerd hebt, dan begin je op ons adres Zandhoek 22. Daar leggen wij alles aan je uit wat je moet weten om jouw vaardag in Amsterdam tot een succes te maken. Denk aan veiligheid op de boot, regels op het water en hoe je de boot bestuurt. Hierna kan je direct van start en naar de eerste bezienswaardigheid op de architectuur vaarroute. De futuristische gebouwen afgewisseld met pakhuizen en scheepswerven verzorgen de mooiste vergezichten.

Varen langs Filmmuseum EYE

Een van de eerste bezienswaardigheden is Filmmuseum EYE, een van de meest futuristische en bijzondere gebouwen op deze vaarroute. Dit spectaculaire gebouw is een echte blikvanger. Prachtige architectuur en het grote terras met panoramisch uitzicht op het IJ zit bij mooi weer helemaal vol. Heel gezellig om langs te varen.

De architectuur vaarroute vervolgt

Het Filmmuseum EYE is natuurlijk niet de enige bezienswaardigheid op deze route. Het Science Center Nemo en het muziekgebouw aan het IJ zijn andere futuristische gebouwen op deze route. Als afwisseling op deze futuristische gebouwen vind je ook het onlangs gerenoveerde Scheepvaartmuseum. Met zijn traditionele maar imposante uitstraling zeker een foto waard. De route vervolgd verder dwars door Prinseneiland, een van de Westelijke eilanden. Hier waan je je weer in het oude, zeventiende eeuwse Amsterdam toen het nog een havenstad was. De pakhuizen en scheepswerven brengen een bijzondere sfeer met zich mee.

Vijf unieke plekken aan het IJ en de havengebieden

Nog even alles op een rijtje. Op deze vaarroute vind je de volgende bezienswaardigheden:

  • Filmmuseum EYE
  • Science Center Nemo
  • Muziekgebouw aan het IJ
  • Scheepvaartmuseum
  • Prinseneiland

Ben je helemaal om en kan je niet wachten om van Amsterdam te genieten vanaf het water? Huur dan een sloep bij Ecoboats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *