Vrije tijd en uitjesVoor de ene persoon betekent een dagje vrij lekker ontspannen op de bank en bingewatchen terwijl dit voor de andere betekent erop uittrekken en een leuke excursie inplannen. Voor de ene betekent een leuke excursie een dagje naar een dierentuin of een pretpark terwijl de andere graag museums gaat bekijken. Ieder heeft zo zijn eigen manier van ontspanning. Echter kan het soms zijn dat de inspiratie voor een leuke excursie ver te zoeken is. Daar hebben wij van www.nh-uitagenda.nl een oplossing voor gevonden door voor jou de 10 leukste uitstappen die er in Noord-Holland te doen zijn, op te lijsten!

Musea

De museum liefhebber komt in Noord-Holland echt wel aan zijn trekken want je kan immers genoeg musea vinden in deze regio. Denk hierbij vooral aan het Rijksmuseum, de nummer 1 attractie in Noord-Holland. Een museum waarin gigantisch veel te zien is en bovendien ook nog eens prachtig gelegen is. Verder heb ook nog het Van Gogh Museum, het Mondial museum en het Museum Ons’Lieve Heer Op Solder. Ook het Anne Frank huis is een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden en monumenten

Ben je meer iemand die jouw ogen graag de kost geeft en leuke dingen gaat bezichtigen, dan ben je in Noord-Holland aan het juiste adres. De Jordaan in Amsterdam is heel gezellig, oud Amsterdams volkswijkje met kleine straatjes waar zich gezellige restaurantjes en caféetjes bevinden. De wijk is ideaal gelegen tussen de grachten wat het een plek maakt om absoluut te bezoeken. Ben je dan toch in Amsterdam dan kan je halt houden bij De dam. Het middelpunt van Amsterdam met een prachtig plein waar allerlei dingen te doen zijn. Het paleis is er gelegen alsook de Nieuwe Kerk. Bovendien kan je na het rondwandelen en rondkijken uitblazen op een van de vele, gezellige terrasjes.

Allerlei

Ben je fan van een dagje waarop verschillende, uiteenlopende dingen te doen zijn dan zijn volgende 3 attracties op 1 dag zeker aan te raden. Het vondelpark en het Centraal Station van Amsterdam zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Centraal Station is gigantisch groot en wondermooi, zowel vanbinnen als vanbuiten. Wil je daarna wat natuur en frisse lucht opsnuiven dan moet je naar het Vondelpark, een prachtig park met voor ieder wat wils, ideaal om door te fietsen of door te wandelen. Sluit je dag af met de Heineken Experience, een zeer leuke rondleiding door het Heineken gebouw.

 

Vrije tijd en uitjes
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *