Uitstapjes met kinderenAh, we hebben vakantie of onverwacht een dagje vrij, altijd leuk. Uiteraard willen we van deze vakantie genieten en erop trekken. Op onze luie bank hangen doen we immers al genoeg gedurende het jaar. Maar waar trek je altijd naar toe en hoe plan je best een daguitstap, zeker als er kinderen bij komen kijken. Het is de bedoeling dat het voor iedereen een leuke daguitstap of vakantie wordt en geen tijd van frustraties en ergernissen. Daarom vind je hier op http://www.nh-uitagenda.nl/ tips om uitstapjes met kids te plannen!

Wees voorbereid

Een eerste belangrijke stap is om bewust te kiezen te weten waar je naartoe wilt gaan. Win hierover informatie in. Wat wil je juist doen of zien, wat moet er in de buurt zijn, is de vakantieplek of bestemming geschikt voor kinderen? Belangrijk is dat iedereen het naar zijn zin heeft die dag en als je hierop goed bent voorbereid, vermijd je teleurstellingen. Heb je een bepaalde plek in je hoofd, vertel dan aan je kinderen wat er te gebeuren staat. Stel dat je naar het buitenland gaat of voor de eerste keer vliegt, dan is het belangrijk voor kinderen dat ze dit weten.

Afleiding

Moet je met je kinderen een langere tijd in de auto zitten of zelfs in het vliegtuig om naar je bestemming te geraken? Dit kan voor ons als volwassenen al lang duren, maar voor kinderen duurt het nog langer omdat ze geen tijdsbesef hebben. Daarom is het belangrijk om voldoende afleiding te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een reisspelletje of een tablet of boek voor onderweg. Heb je een cadeautje voor hen in petto? Geef dit dan op zo’n moment aan hen, bijvoorbeeld halverwege de trip. Zo zijn ze de rest van de reistijd in de ban van hun nieuwe spelletje en heb je geen frustraties.

Raak ze niet kwijt

Je kinderen kwijt geraken tijdens een uitstap is het ergste wat je kan overkomen op vakantie. Wees daarom voorbereid als je in een grotere groep mensen moet vertoeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een armbandje met je telefoonnummer op of koop een armbandje met gps in die je kan koppelen aan je telefoon en zo alleen maar op het geluid hoeft af te gaan om je kind terug te vinden. Gebeurt het dan toch eens dat je je kind even uit het oog verliest kan je hem altijd terugvinden!

Uitstapjes met kinderen
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *