We moeten nog even op het mooie weer wachten. Maar wanneer de zon zo meteen weer volop gaat schijnen en de temperatuur aangenaam genoeg is, is het tijd om er op uit te gaan. Met kinderen kan een leuk uitje bedenken wat moeilijk zijn. De plaatselijke speeltuin hebben ze na een aantal keren wel gezien en ook van de kinderboerderij worden ze niet meer vrolijk. Tijd om dus een nieuw uitje te bedenken!

 

De Waterspeeltuin

Op mooie zonnige dagen is er voor de kinderen niets fijner dan spelen met water. Een ideaal dagje weg met ze is dan ook naar de waterspeeltuin. Waterspeeltuinen zijn er in veel verschillende varianten. De één is een speeltuin met een waterpomp, de ander een speeltuin met allemaal beekjes en bij een andere speeltuin zit een zwembadje. Afgaande op wat jouw kind het fijnste vindt kan je een keuze maken. Overal door heel Nederland zijn verschillende waterspeeltuinen te vinden. Naast standaard waterspeeltuinen zijn er ook interactieve waterspeeltuinen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met verschillende watertoestellen. Zelfs wanneer het weer ietsje tegen zit zijn er ook waterspeeltuinen te bezoeken welke indoor mogelijkheden bieden.

 

De leukste waterspeeltuinen van het Noorden

 

Waterspeeltuinen zijn ook volop in het Noorden van het land te vinden. Friesland, Groningen en Drenthe bieden elk leuke dag uitjes aan naar een waterspeeltuin. In Lauwersoog, vlak bij het Lauwersmeer zit een speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met een kliedertafel, een speedboot en een speelvis. Het leuke aan deze waterspeeltuin is dat kinderen leren om samen te werken en hoe watersystemen werken. Verderop is ook nog een strandje waar gezwommen kan worden. In Drenthe bij de Drentse koe zijn veel Spray Park en manuele watertoestellen waar veel water uitkomt. Het water komt niet terecht in een zwembad maar op een vlakke vloer. Ideaal voor kleine kinderen.

 

Een dagje weg naar een waterspeeltuin in het Oosten

Op Zwemparadijs de Zandstuve in Rheeve in Overijssel kan je naast heerlijk zwemmen ook komen spelen in de waterspeeltuin. De waterspeeltuin bevindt zich in het buitenbad. In Gelderland zit Waterpret, een unieke waterspeeltuin waar zowel jonge als oudere kinderen volop kunnen genieten van wel 25 spuitfonteinen en waterelementen. Rennen is mogelijk op de speciale vloer en ook is er een waterglijbaan aanwezig.

 

Spetteren in het Zuiden

 

De Paal in Brabant is winnaar van de ANWB verkiezing Camping van het jaar 2019 én ze bestaan ook nog eens 50 jaar. Voor kinderen welke bijvoorbeeld nog niet kunnen zwemmen is de waterspeeltuin de place-to-be. Een groot voordeel van de waterspeeltuin is dat deze binnen is!

 

Genieten bij de waterspeeltuin in het Westen

 

De Holle Bolle Plons is een waterspeeltuin in Tuitjenhorn. Bij de Holle Bolle Plons kan gekozen worden uit drie verschillende belevenissen: Binnen, Buiten en Plons. De Holle Bolle Plons heeft een interactief Fonteinenplein, veel verschillende glijbanen en een aangename tropische temperatuur waardoor het spelen met water erg fijn is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *